25 Aralık 2010 Cumartesi

Makyaj Temizleyiciler


Soldan başlamak suretiyle halihazırda kullandığım makyaj çıkarıcıları tanıtmak istiyorum.Umarım başarılı olabilirim :)

1-)Sephora Cleansing Oil : Bu ürün suya değdiğinde beyazlaşıp kıvama geliyor ve süper bir makyaj çıkarıcı yağ oluyor.Yapısı bildiğin yüzünü yağ ile yıkıyormuş hissi veriyor. Waterproof makyajlar için ideal.Daha sonra nemlendirmeye bile gerek duymuyorsunuz.Yüzünüz feci şekilde yumuşuyor,   nemleniyor. Kötü yanları ise bende sivilce yapıyor oluşu , bıraktığı hafif yağlı his, yoğun parfüm kokusu.(29tl civarı )
2-)Clinique Take The Day Off : Bu makyaj çıkartıcı benim bir makyaj temizleyiciden beklediğim bütün özelliklere sahip aslında. En derinlerdeki renkleri bile söküp alıyor , yağlı bir his bırakmıyor, sivilce yapmıyor bu bakımdan çok tatlı.Yinede yoğun bir ürün olduğundan günlük ve hafif bir makyajı çıkarmak için uygun bulmuyorum.Kötü yanları ise kullanışsız şişesi ve birden boca edilen ürün , kolay israf olması , çok pamuk gereksindirmesi ve fiyatı .(40 tl civarı )
3-)The Body Shop Camomile Gentle Eye Makeup Remover:Ben bu ürünü daha önce kullandığım ama devamını almadığım Bioderma Sensibio H2O'nun muadili olarak görüyorum. Su kıvamında bir ürün , içerisinde hiç yağ yok.Bildiğiniz su ile makyajınız çıkıyor sanki.Günlük kullanım için oldukça uygun.Kötü yanları ise waterproofta başarısız , göz çevresinde hafif kuruma ve gerilme yapıyor.(30 tl civarı )
4-)La Roche Posay Toleriane Dermo-Cleanser:Bu ürün bir temizleme sütü aslında. Ben temizleme sütünün nasıl kullanıldığını pek bilemiyorum sanırım. Bütün yüzümü pamukla silmeye kalkıyorum pamuk eriyip gidiyor sütün içinde , sonra yüzüm sütlü kalıyor onu temizleyeyim derken makyajım çıkmıyor falan. Öyle kenarda duruyor sanırım setten çıkmıştı. Gereksiz bulmakla birlikte fiyatını bilmiyorum.
5-)Neutrogena Göz Makyaj Temizleyicisi: Bunu sanırım 1 kez kullandım ve hemen ardından gözümde yağ bezeleri kabardı. Neyse ki kalıcı olmadılar. Elimi bile sürmüyorum şu an kendisine. Fiyatı 15 tl civarıydı sanırım.
6-)La Roche Posay Physıological Eye Make Up Remover:  Bu gerçekten psikolojik bir çıkartıcı : )  Çıktı sanıyorsunuz ama makyaj öylece duruyor. Su kıvamında ama TBS dan çok daha kötü.Dermatoloğumun önerisi olmasına rağmen güçlü bulmuyorum ve şu ara bitirmeye uğraşıyorum.
7-)Lush - Ultrabland: Gerçekten kusursuz temizliyor , ne varsa hepsini temizliyor. Maske halinde yüze sürülüp ıslak pamukla siliniyor. Çok kullanışlı değil ve malesef bende alerji yapıyor.Fiyatını da hatırlamıyorum.

Bütün bu ürünlerden sonra yüzümü Clinique Liquid Facial Soap Mild ile yıkıyor ardından Clinique Clarify 2 tonicle tonikliyor ve DDML ile nemlendiriyorum:)

Öptüm.

4 yorum:

  1. amma uğraşmışsın :D bende de sephora cleansing oil var ama kokusu yok onun yaa bana öyle ağır bir koku hiç gelmedi :))şimdi TBS çay ağacı setine başladım yüzümü direk onunla temizliyorum gözlerimi de Sephoranın waterproof göz makyajı temizleyicisiyle siliyorum onu da deneyebilirsin ;)

    YanıtlaSil
  2. Sorma tatlım yazarken bayıldım :) Diğerleri kokusuz ya bana ondan öyle geldi demekki. Sephora waterproofu denicem.TBS tea tree tonikle mi siliyorsun yüzünü?

    YanıtlaSil
  3. önce temizleme jeliyle yıkıyorum sonra tonikle siliyorum en sonda sivilce ve lekelerin üzerine çay ağacı yağı var onu sürüyorum ama bu seri yağlı ciltler için diğer serilerini hiç bilmiyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Çay ağacı yağı bende var canım.Sivilce çıkmaya başladığı zamanlarda üzerine sürüyorum gayet etkili oluyor leke bırakmadan süreci tamamlıyoruz sayesinde :) Toniği deneyebilirim. Önerilerin için teşekkürler tubisçim.:)

    YanıtlaSil